De beste kassasystemen voor een bar
De horeca is bij uitstek een plek waar je met een goed kassasysteem het verschil maakt voor de klant. Er bestaat verrassend goede software waarmee […]
Of het nu gaat om moderne digitale kassasystemen of klassieke kassa’s; beide kassasystemen zijn niet weg te denken in de horeca branche. Echter, gezien een vlot, ongecompliceerd en ondersteunende kassa- en boekhoudproces wenselijk is voor jou als horecaondernemer, worden er meer en meer moderne kassasysteem ontwikkelt. Moderne horeca kassasystemen fungeren onder meer als bestel-, informatie- en boekhoudsysteem en vereenvoudigen hiermee de workflows in de horeca.
In de horeca vinden veel verschillende werkstromen plaats. Van het opnemen en doorgeven van bestellingen tot aan het afdrukken van bonnen en afhandelen van de transacties. Elke werkstroom moet soepel verlopen als je jouw inkomsten wilt maximaliseren en je bedrijf draaiende wilt houden.
Naast de algemene functies als transacties verwerken en de boekhoudkundige functies, bieden moderne POS-systemen je het voordeel dat je snel en veilig ook andere taken kunt afhandelen. Zo zorgt het POS kassasysteem er onder meer voor dat je gemakkelijk rechtstreeks aan tafel kunt bestellen, dat de bestellingen automatisch weergegeven worden op de keuken monitoren en dat gezamenlijke bonnen opgesplitst kunnen worden in individuele orders. Tevens ondersteunt een moderne horeca software ook je klantbeheer. Dankzij onder andere deze functies zullen je medewerkers een eenvoudige werkstroom ervaren en kunnen zij je gasten een betere service verlenen.
De digitale iPad kassasystemen hebben zich bewezen voor de horeca sector. Of dit nou voor een restaurant, bar, café of club is. Ze zijn eenvoudig te bedienen en bieden alle nodige functies. De hardware en software van iPad kassasystemen zijn vooral nuttig en krachtig op het gebied van CRM, voorraadbeheer en rapportages. In vergelijking met de traditionele POS-kassasystemen, verhoogt de mobiliteit van iPad-kassa’s de efficiëntie van je bedienend personeel en kan je personeel de interactie met de klant verbeteren. Bovendien heb je via een draadloze verbinding inzicht in actuele informatie en handelingen die jouw personeel op de werkvloer uitvoeren.
Uiteraard zijn niet alle kassasystemen voor horeca hetzelfde en het kiezen van een juiste leverancier kan daarom af en toe ook lastig zijn. Toch is het kiezen van het kassasysteem voor je horeca onderneming van cruciaal belang voor je succes en het kiezen van een software aanbieder daarom ook af en toe lastig zijn. Om je te helpen het beste kassasysteem voor je horecaonderneming te vinden, sommen wij vier sleutelfactoren op die je moet overwegen bij het kiezen van een restaurant kassasysteem.
De prijzen voor een POS systeem kunnen sterk uiteenlopen. Sommige aanbieders rekenen een maandelijkse vergoeding of een vergoeding per gebruiker. Er zijn ook andere aanbieders die alleen per transactie kosten in rekening brengen, zoals PayPal.
We snappen dat je niet standaard wilt vastzetten aan een meerjarig contract om vervolgens geconfronteerd te worden met hoge kosten voor vroegtijdige beëindiging wanneer blijkt dat de dienst niet aan hun behoeften voldoet. Wij raden dus aan om goed te duiken in de voorwaarden van de gewenste aanbieders.
Het belangrijkste aan software voor de horecasector is dat het systeem volledig uitgerust is met alles wat je nodig hebt om je horeca onderneming rechtstreeks vanuit de mobiele app te beheren. Naast het verwerken van betalingen is een iPad kassasysteem een ideale oplossing waarmee je de verkoop kunt beheren, de voorraad kunt bijhouden, loyaliteitsprogramma’s kunt uitvoeren, marketingcampagnes kunt starten, reserveringen kunt maken en verwerken, apps van derden kunt integreren en zelf werknemers kunt bijhouden.
De beste POS-systemen voor de horeca vereisen vaak geen technische kennis. Veel leverancier bieden een gratis proefversie of demo van hun producten aan zodat jij als horecaondernemer kennis kunt maken met hun producten. We raden dan ook zeker aan om dit vooraf te doen zodat je kunt zien of het aansluit bij jouw onderneming en personeel.
Vooral in de retail maar ook in de horeca heeft het een groot voordeel om klanten te behouden. Het doel van klantenbinding is om de klant bij het bedrijf te houden. Een geschikt POS-systeem stelt de gebruiker in staat klantenprofielen aan te maken en zo belangrijke informatie en interessante details over elke nieuwe klant op te slaan.
Hoewel je zeker niet beperkt bent tot kassasystemen die op een iPad of tablet draaien, is het wel goed te zien waarom juist deze zo populair zijn. Stationair geïnstalleerde systemen hebben voordelen op het gebied van veiligheid maar het is moeilijk voor deze systemenen om te concurreren op het gebied van gebruiksgemak, installatie en betaalbaarheid. Verder blijft de iPad kassasysteem de restauratiemarkt veroveren en wordt onderhand wel beschouwd als de beste oplossing. Met zijn flexibiliteit, mobiliteit, vrijheid en multi functionaliteiten heb je als horecaondernemer een veilig toestel in handen dat jou tegelijkertijd alle nodige functies en veiligheid biedt.
Kassasysteem – Prijzen | Laagste prijs | Hoogste prijs | Transactie kosten | Hardware kosten |
Lightspeed | €79 per maand | € 500,00 | 0,9% transactie kosten | Niet inbegrepen |
Zettle | € 249,00 | € 699,00 | 2% transactie kosten | Inbegrepen |
Foodticket | €45 per maand | €500 | Niet inbegrepen | |
Twelve | €1400 eenmalig | €500 per maand | €500 + €15 maandelijks | inbegrepen |
Er zijn meerdere kassa leveranciers die goede kassa software + hardware aanleveren, en sommige zijn meer geschikt voor bepaald type horecazaak dan de ander. Cafees hebben bijvoorbeeld andere benodigdheden dan een restaurant, hotel of fastfood restaurant. Bekijk onze lijsten om tot de juiste keuze te komen.
Horeca kassasysteem prijzen bestaan uit hardware (eenmalig) en de maandelijkse kosten voor de software. Hardware kost tot de 1500 euro afhankelijk van het aantal kassapunten. Deze krijg je echter vaak gratis van de kassa software leverancier. De kosten van de software variëren tussen de €29 en €249 per maand afhankelijk van het aantal kassapunten en het aantal modules.
Vloerplan management, bestellingen opnemen en verwerken, menu maken, betalingen, en personeelsmanagement zijn de basis functies. Daarna komen additionele functies zoals keukendisplay, afhaal en delivery, reporting / realtime info, boekhouding, personeelsplanning, reserveringen, multi-locatie etc.
Je hebt in ieder geval een pinapparaat nodig, een kassalade, bonnenprinter nodig die is gekoppeld aan het centrale kassa punt. Aangezien veelal nieuwe kassasystemen op iPad, tablets en in de cloud draaien, kan deze hardware middels internet aan elkaar gekoppeld worden. Systemen draaien doorgaans ook door wanneer internet uitvalt.